FIA:n puheenjohtajan Jean Todtin mielestä F1:n parhaiden merkkien autot ovat liian luotettavia. Hänen mielestään parhaiden autojen vakuuttava kestävyys johtaa siihen, että rikkaimmat tallit voivat käyttää menestyksensä pönkittämiseen liikaa rahaa.

– Ferrarin ja Mercedeksen autot olivat viime kaudella liian luotettavia. Vaikka Lewis Hamilton ei ollut aina nopein, hän keräsi pisteitä jokaikisessä kilpailussa. Autot ovat liian kestäviä, ja se vaatii rahaa. Testit, simulaattorit ja muut ovat aivan liikaa. Emme tarvitse näitä kaikkia lajiimme, Todt vaikeroi Auto Bildin haastattelussa.

Entisen Ferrari-pomon mielestä se, että huipputallien autot kestävät nykyisin parhaimmillaan kokonaisen kauden ilman keskeytystä on huonoksi lajille. Todt toivoo vuonna 2021 tulevien uusien moottorisääntöjen tuovan asiaan muutoksen.

– Nykyiset moottorit ovat liian kestäviä, kalliita ja hiljaisia. Voimme kuitenkin rakentaa niiden pohjalle uutta. Keskustelemme tällä hetkellä valmistajien kanssa koneiden evoluutiosta. Prosessi ei ole vielä ohi, FIA-pomo paljasti.

Mercedesin W08 EQ Power+ -auto oli suorastaan poikkeuksellisen kestävä, sillä autolla ei keskeytetty kauden aikana kuin kerran. Ferrarin SF70H ei ollut aivan yhtä luotettava, silä italialaistallin kuljettajat Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel joutuivat kummatkin keskeyttämään kauden mittaan kahdesti.

Mercedes voitti kaudella 2017 neljännen perättäisen valmistajien maailmanmestaruutensa. Ferrari saavutti MM-taistossa hopeaa.