Haasin F1-tallin päällikkö Gunther Steiner on tyytyväinen nuoren amerikkalaistallin saavutuksiin kahden ensimmäisen formulakautensa aikana. Italialaispomo kehui omiensa suorituksia erityisesti siitä, että Haas onnistui välttämään totaaliset nöyryytykset F1:n armottomassa kilpailussa.

Steiner paljasti uudessa Motorsportin haastattelussa, että tallin alkutaipaleilla epäilijöitä riitti runsain määrin.

– Ennen kuin aloitimme ensimmäistä kauttamme, meille sanottiin ettemme tulisi ikinä selviytymään. He sanoivat, että toinen kausi on vielä vaikeampi. En koskaan vastannut ylimielisesti tietävämme sen, sillä olen tehnyt tätä kuitenkin koko elämäni, tallipomo muisteli.

Autourheilun kärkisarjan tulokkailla on usein erittäin jyrkkä ylämäki edessään. Useat yrittäjät, kuten Caterham/Lotus ja Virgin/Marussia/Manor ovat joutuneet vetäytymään vain muutamien kausien jälkeen pahoissa talousvaikeuksissa. Haasin henkilökunta luotti kuitenkin omiin kykyihinsä ja johtonsa kokemukseen.

– Silloin en toki tiennyt, voisimmeko estää sitä. Pärjäsimme kuitenkin lopulta melko hyvin, vai mitä? Todistimme, että itsensä nolaamisen voi välttää, Steiner myhäili.

Haasin kaksi ensimmäistä kautta F1:ssä ovat sujuneet kieltämättä varsin sujuvasti. Formuloiden ainoa amerikkalaislähtöinen talli on sijoittunut kumpanakin kautenaan valmistajien MM-taistelussa kahdeksanneksi.