Force Indian ranskalaistähti Esteban Ocon on mielissään ilmiömäisen nopeasta kehityksestään formula-auton ratissa. Vasta viime vuonna F1-debyyttinsä tehnyt kehui tuoreessa Motorsportin haastattelussa tallinsa teknisen henkilökunnan ja kuljettajien välistä yhteistyötä ja työilmapiiriä.

– Kehityin massiivisesti, kun saimme korjattua yksityiskohtia. Teemme edelleen samaa työtä, mutta yhä paremmin. Sen [tulosten] takana oli se, että minulla oli jo kokemusta F1:stä Manorilta, 21-vuotias kuljettajalupaus kehui.

Ocon oli erityisen tyytyväinen mainiosti onnistuneeseen siirtoprosessiinsa viime vuoden kriisitallista Force Indian riveihin. Elokuussa 2016 Belgian GP:ssä F1-taipaleensa aloittanut ranskalaiskuski ehti ajaa Manorilla yhdeksän kilpailua ennen kauden päätöstä.

– Siirtyminen talliin oli sujuvaa, mutta ei ole koskaan helppo saada kaikkia yksityiskohtia kohdilleen. On opittava tuntemaan ihmiset ja ymmärtämään autoa yhdessä. Heidän on ymmärrettävä myös minun palautettani. Tarvitsin myös ajokokemusta oppiakseni, miten auto suoriutuu paremmin ajotyylilläni.

Ensi kauden tavoite on selvä. Ocon haluaa olla tallikaveriaan Sergio Pereziä nopeampi.

– Tavoitteeni on olla hänen edellään. Haluan olla häntä nopeampi, mutta hän on kyllä erittäin vikkelä kuski. Vaikka olin monissa kisoissa hänen edellään, oli kilpailu aina tiukkaa. Minulla ei ole varaa lepäillä. Minun on vain puskettava kovemmin, sillä hän on siellä taistelemassa kokoajan, Ocon arvioi.