F1-sarjan urheiluasioista vastaava johtaja Ross Brawn kertoo lajijohdon etsivän keinoja parantaa kilvanajoa radalla. Pöydällä on mielenkiintoisia ehdotelmia jännitävyyden lisäämiseksi.

Yhtenä suurimpana ongelmana pidetään ohittamisen vaikeutta. Brawnin mukaan sarja pohtii tarkasti keinoja muuttaa tätä vuosikausia vaivannutta tunnelmanlatistajaa.

– Olemme tutkineet arkistojamme selvittääksemme, millaisilla radoilla ja millaisissa olosuhteissa nähtiin hyvää kilvanajoa. Milloin ohituksia tapahtui paljon? Millaisilla radoilla niin tapahtui? Voimma ottaa tilastot apuun tässä, Brawn toteaa Autosportille.

Brawnin mukaan joillekin radoille on esitetty jo tässä vaiheessa pieniä muutoksia kilvanajon parantamiseksi.

– Olemme huomanneet, että tarjoamalla mutkiin erilaisia ajolinjoja kilvanajosta tulee jännittävää. Esimerkiksi Austinissa moni mutka tarjoaa kuljettajille mahdollisuuden selvittää ne läpi eri tavoin, mikä luo mahdollisuuden ohituksille.

Brawn varoittaa kuitenkin etsimästä ohituksista kaiken korjaavaa ratkaisua.

– Mielessä täytyy myös pitää kysymys, ”mitä on oikea kilvanajo”. Se on sitä, että kaksi autoa taistelee radalla keskenään. Sen ei tarvitse tarkoittaa helppoa ohittelua, vaan jännittävää ja tasaväkistä taistoa sekä hyökkäyksen että puolustuksen kannalta, Brawn summaa aiheellisesti.

Brawn antaa myös kritiikkiä uusien ratojen asfalttipinnoitteelle, joka on liian hellävarainen renkaille.

– Sotshin kaltaisella radalla renkaat eivät kulu millään, joten kuljettajat ajavat lähdöstä maaliin kaasu pohjassa. Autojen välillä ei synny siinä suorituskyvyllisiä eroja. Mutta tämän kauden jännittävimmät taistelut nähtiin mielestäni sellaisissa tilanteissa, joissa renkaissa oli tasoeroja.