Formula ykkösten kauden 2009 maailmanmestari Jenson Button palaa kilparadoille, kun britti siirtyy Japanin Super GT -luokkaan.

Uutisoimme Buttonin päätöksestä hypätä Heikki Kovalaisen kilpatoveriksi sunnuntaina. Button kilpaili sarjassa jo aiemmin tänä vuonna Japanin 1000 kilometrin ajossa. Se palautti hänelle ajonautinnon, joka oli ehtinyt sammua F1-uran päätöshetkillä.

Button kertoi jo aiemmin syksyllä kadottanensa intohimonsa kilvanajoa kohtaan viimeisen McLaren-vuoden aikana. Ajotauko on kuitenkin tehnyt tehtävänsä, ja nyt 37-vuotias britti kokee olevansa jälleen kilpakuski.

– Vuosi poissa formula ykkösistä teki minulle todella hyvää, sillä sen ansiosta rakkauteni moottoriurheilua kohtaan on palannut, Button kertoo Autosportille.

Button kokee F1-sarjan olevan kuitenkin edelleen häntä kiinnostamaton sarja. Sen sijaan Hondan GT-kilpuri sai miehen syttymään innostuksesta.

– Elokuussa ajettu kisa oli jännittävä kokemus. Sen jälkeen Honda-johto on kysynyt minulta jatkuvasti haluani ajaa koko ensi kausi, ja lopulta myönnyin. Sarja on erittäin kovatasoinen sekä kuskien että automerkkien suhteen, ja se tekee sarjasta erittäin mielenkiintoisen.