Toro Rosson kilpakuljettajaksi kesken päättyneen kauden noussut Brendon Hartley myöntää aiheuttaneensa itse uransa suuren alamäen lähes kymmenen vuotta sitten. Epäkypsyys tuolloin oli hyvin lähellä sulkea ovet F1-sarjaan lopullisesti.

Uusiseelantilainen Hartley oli osa Red Bullin nuorten kuljettajien kehitysohjelmaa, ja hän kipusi aina energiajuomamerkin F1-tallin reservikuljettajaksi vuonna 2010.

Matto vedettiin kuitenkin jalkojen alta Hartleyn tiputtua pois kuljettajaohjelmasta kesken kauden 2010. Red Bull ei katsonut miehen olleen tuolloin riittävän hyvä kuljettaja ollakseen kaiken rahallisen panostuksen arvoinen.

Hartley rakensi uransa uudelleen keskittyen kestävyyskilpailuun. Reitti vei lopulta Porschen tehdastalliin, jossa hänen lahjakkuutensa puhkesi täyteen kukoistukseen. Vuodet saksalaismerkin ratissa toivat menestystä niin Le Mansin 24 tunnin ajon voiton kuin WEC-sarjan maailmanmestaruuksien muodossa.

Hartleyn unelma toteutui tänä vuonna, kun hänelle tarjottiin mahdollisuutta päästä Red Bullin kakkostallin Toro Rosson toiseksi kilpakuljettajaksi loppukaudeksi. Otteet olivat sen verran vakuuttavia, että mies kiinnitettiin pestiin myös ensi kaudeksi.

The Flying Lap -ohjelmassa vieraillut Hartley myöntää vuosien takaisen itsensä olleen tuolloin liian raakile Red Bullille.

– En ollut tuolloin valmis, ja siitä syystä tunnen suurta kunnioitusta Max Verstappenin kaltaisia nuoria kohtaan, jotka pystyvät olemaan heti valmiita noin nuorina.

Hartley ei syytä Red Bullia tai sen johtajaa Helmut Markoa vuosien takaisesta välirikosta.

– Minulle tarjottiin suurta tilaisuutta tuolloin, mutta en ollut tuolloin valmis, vaan murruin paineessa. Ja niin ei saisi koskaan tapahtua.

Vuodet ovat kuitenkin tehneet tehtävänsä, ja Hartley uskookin olevansa nykyisin paljon kokonaisvaltaisempi kuljettaja.

– Opin siitä tilanteesta paljon, ja uskon olevani sen takia nykyisin paljon valmiimpi kuljettaja kuin mitä olisin muuten voinut koskaan olla. Se oli vaikeaa aikaa minulle, mutta sain siitä myös hyvää oppia.