Arvostettu brittilehti Autosport on listannut omasta mielestään menneen kauden parhaat F1-kuljettajat.

Listan ykköseksi valikoitiin maailmanmestari Lewis Hamilton ennen Max Verstappenia, Fernando Alonsoa.

Suomalaiskuskeista TOP10-listalle pääsi Mercedeksen Valtteri Bottas, joka rankattiin tämän kauden osalta kuudenneksi parhaaksi.

– Bottaksella oli yksi lähtöruudukon vaikeimmista tehtävistä: nousta keskikastista kärkitallin kuljettajaksi lyhyellä varoitusajalla korvaajaksi maailmanmestarille, joka valitsi mielummin vetäytymisen kuin hengästyttävän taistelun jatkamisen Hamiltonia vastaan. Bottas oli kuitenkin heti tilanteen tasalla: paalu kolmannessa kisassa, kaksi voittoa ja MM-taistossa mukana oleminen kesätauolle siirryttäessä. Mutta Hamiltonin nostaessa tasoaan suomalainen näytti romahtavan alempaan luokkaan, myöntäen itseluottamuksensa kärsineen. Vahva esitys kauden päätöskisoissa osoittaa hänen valtavat henkiset voimavaransa, mikä nostaa hänet kuuden parhaan joukkoon, Autosport kirjoittaa.

Ferrarin Kimi Räikkönen ei kymmenen parhaan joukkoon yltänyt, mutta Autosport julkaisi silti hänestä lyhyen tekstinpätkän.

– Sai jälleen tänä vuonna hetkittäin juonen päästä kiinni, kuten Monacon harvinainen paalu osoitti, ja se antoi hänelle vielä yhden jatkovuoden Ferrarilla. Mutta totuuden nimissä tämä oli jälleen yksi alavireinen vuosi kauden 2007 maailmanmestarilta. Se sai Ferrarin pääjohtajan Sergio Marchionnen kritisoimaan häntä kahteen otteeseen vuoden aikana.

Autosportin TOP10-lista:

  1. Lewis Hamilton
  2. Max Verstappen
  3. Fernando Alonso
  4. Sebastian Vettel
  5. Daniel Ricciardo
  6. Valtteri Bottas
  7. Nico Hülkenberg
  8. Carlos Sainz jr.
  9. Esteban Ocon
  10. Sergio Perez