Reilut kymmenen vuotta F1-sarjan kisakalenterin jälkipäässä viihtynyt Brasilian GP on tarjonnut lähes joka vuosi jännitettävää maailmanmestaruustaistelua ajatellen. Kauden 2012 finaali oli yksi eniten kynsiä lyhentäneistä.

Red Bullin Sebastian Vettel ja Ferrarin Fernando Alonso saapuivat Interlagosin radalle jännittävissä asetelmissa. Vaikka Vettelin piste-etumatka oli turvalliselta vaikuttava, ei saksalaisella olisi varaa yhteenkään erheeseen. Muuten espanjalainen kuittaisi itselleen ja Ferrarille kauan himoitsemansa MM-tittelin.

Vettel lähti kilpailuun liikkeelle varovaisesti, ja se oli kostautua karmealla tavalla. Ensimmäisten mutkien aikana Red Bull -kuski valahti järjestyksessä alaspäin, ja lopulta joukon keskivaiheille joutuminen sysäsi Red Bullin osalliseksi avauskierroksen kolariin.

Vettelin sydän jätti takuulla lyönnin jos parikin väliin RB8-auton pyörähtäessä ensiksi 180 astetta ympäri. Lisää kauhunhetkiä seurasi myöhemmin, kun Williamsin Bruno Senna rysäytti autonsa Vettelin kilpurin kylkeen.

Lady Fortuna, lihava leidi ja kaikki muutkin onnettaret olivat kuitenkin tuona päivänä saksalaisen puolella. Kuin ihmeen kaupalla Vettel pystyi jatkamaan matkaansa, vaikka auton sivuponttoonissa oli selkeä vaurio. Vielä uskomattomampaa seurasi, kun Vettel lopulta dramaattisten vaiheiden jälkeen kampesi itsensä lopulta maailmanmestaruuden oikeuttaneelle sijoitukselle.

Toiseksi kisassa ajanut Alonso teki parhaansa, mutta tuona sunnuntaisena iltapäivänä hänkään ei voinut uhmata onnettaren suosikkia.