Valtteri Bottas on ollut tällä kaudella isoissa saappaissa F1:ssä viime vuosina menestymään tottuneen Mercedeksen leirissä. Viime vuonna vielä Williamsia käskyttänyt suomalainen taisteli valmistajien maailmanmestariksi yhdessä tallikaveri Lewis Hamiltonin kanssa, lisäksi britti ajoi kuskien mestariksi – työssä apuna toimi ainakin jossain määrin Bottas.

Suomalainen sanoi jo aiemmin keskiviikkona, että hänen suurin tavoite oli voittaa kuskien maailmanmestaruus. Loppukaudella niskan päälle tiimin arvojärjestyksessä pääsi kuitenkin Hamilton.

Tämä tiesi sitä, että Bottaksen oli yhtään kiertelemättä nieltävä tappio, ja tehtävä tiimityötä tallin ja tallikaverin hyväksi. Suomalainen suoritui sankarillisesta uroteosta lopulta puhtain paperein vaikeahkosta syksystä huolimatta.

Bottas sanojensa mukaan tiesi jo ennen kautta, mitä tulevaisuudessa voisi olla luvassa.

– Ymmärsin sen (haasteen), kun allekirjoitin (sopimuksen) Mersun kanssa. Tiimi oli voittanut kaiken kolmen viimeisen vuoden aikana, ja tietysti tavoite ei ollut yhtään mitään vähempää. Teimme sen todeksi, voitimme molemmat mestaruudet, nastolalainen ylpeili planetf1.comin haastattelussa täysin ansaitusti.

Suomalainen piiskasi ennen Mersulle siirtymistä Williamsia useamman kauden ajan. Siinä mielessä loikkaaminen uuteen talliin on sujunut jopa voittoja ajaneelta tähdeltä mainiosti.

Auton salojen selvittäminen kesti käytännössä alle kauden.

– Olen aina tiennyt, että työ tulee olemaan kovaa, erityisesti uuteen tiimiin liittyessä. Tiesin, että olisi paljon työtä. Olin ehdottoman valmis tekemään töitä, Bottas pohti menneisyyttä.

Kuluva kausi on kääntynyt loppusuoralle. Ensi viikolla ajettava Arabiemiraattien kisa huipentaa vuoden, joka päättyy siis Lewis Hamiltonin ja Mersun juhliin.