Toytotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen on paljastanut miksi Toyota valitsi Ott Tänakin suomalaisten Jari-Matti Latvalan ja Esapekka Lapin tallikaveriksi WRC:n hallitsevan maailmanmestarin Sébastien Ogierin sijaan. Mäkisen mukaan päätöksen taustalla oli japanilaismerkin johtoportaan toiveet ja virolaiskuljettajan nuorempi ikä Ogieriin verrattuna.

– Tiedän, ettei Ottilla ole massiivisia voittoja ja juuri tämän vuoksi hänellä varmasti riittää nälkää vielä pitkään. Tämän seikan vuoksi Toyota haluaa tukea nuoria kuljettajia jatkossa. Se on meidän filosofiamme, Mäkinen avasi.

Rallilegenda Mäkinen myöntää, että kokemusetu olisi ollut Ogierin puolella. Tallipäällikkö antaa ymmärtää, että päätös tehtiin suurimmaksi osaksi automerkin japanilaisten omistajien toimesta.

– Ogier on vielä kehissä ja pystyy varmasti ajamaan vielä kovalla tasolla muutaman vuoden. Tunnemme hänen kokemuksensa ja tiedämme, että hän on saavuttanut paljon enemmän kuin Ott. Hän olisi turvallisin valinta, mutta näissä asioissa meidän pitää kuunnella, miten rallin maailma nähdään Japanista käsin, Mäkinen valotti.

Toyota tiedotti Tänakin valinnasta Toyotan rallitallin kuljettajavalinnaksi kaudelle 2018 jo viime kuussa. Samalla kerrottiin, että Juho Hännisen kartanlukijana toiminut Kaj Lindström siirtyy Toyotan WRC-tiimin urheilujohtajaksi.

Heikon kauden ajaneelle Juho Hänniselle ei ollut enää luvassa jatkoa Toyotan ratissa.