Kuluva F1-kausi alkaa kääntymään loppusuoralle, sillä suomalaisille paljon ilonaiheita tarjonnut sesonki tulee päätökseen ensi viikolla Arabiemiraateissa.

Yksi vuoden maukkaimpia noteerauksia oli sinivalkoisten kannalta Valtteri Bottaksen uran avausvoitto alkuvuodesta.

Vapunaatto 2017. Valtteri Bottas ajaa F1-uransa ensimmäiseen voittoon Venäjällä, vasta kauden neljännessä kisassa. Kisa oli suomalaiselle samalla myös neljäs uuden tallin, eli Mersun leivissä.

Nastolalaisesta tuli historian viides suomalaisvoittaja.

Tuo hetki jää sinivalkoisten mieliin kuluvan vuoden osalta. Niin se tuntui jäävän myös itse tähden mieliin. Mitä ajatuksia voitto herätti?

– Se oli mahtavaa. Kesti muutaman päivän ymmärtää se. Oli melko kiireistä sen jälkeen, nastolalainen tunnelmoi planetf1.comin mukaan.

– Sunnuntai-iltana lensin Budapestiin, ja kaksi parasta ystävääni lensivät yllätyksekseni sinne. Meillä oli pienet bileet Budapestissä. Viimein, tiistaina menin kotiin ja kun pääsin kotiin, aloin ymmärtämään, että ”okei, se tapahtui”, Bottas muisteli, mihin historiallinen voitto johti.

Tuota voittoa seurasi myös paria kuukautta myöhemmin juhlat Itävallassa. Bottas on kiivennyt tällä, kaikkinensa menestyksekkäällä kaudella, podiumille yhteensä peräti 12 kertaa. MM-pisteissä hän miehittää kolmatta sijaa.