© Kuva: Getty Images

Tämä tilasto sen kertoo – Räikkönen ja Vettel esittäneet parasta Ferraria vuosikymmeneen

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Ferrarin tämän kauden nousu kärkikahinoihin on tehnyt F1-sarjalle pelkästään hyvää. Lajin kiistatta legendaarisimman tiimin viihtyminen kärkisijoilla elävöittää aina lajin saamaa mediahuomiota.

Tanssivan orhin parantunut vire tulee erinomaisesti ilmi myös tilastoista. Tallin kuljettajat Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen ovat napsineet tänä vuonna enemmän palkintopallisijoja kuin kertaakaan kymmeneen vuoteen.

Kun kaudesta 2017 on ajettu 19 osakilpailua, on kaksikko noussut palkintopallille kaikkiaan 19 kertaa. Edellisen kerran näin monesti juhlaan on ollut aihetta kaudella 2008, jolloin sarjassa ajettiin tosin 18 kertaa.

Tätä kautta on vielä jäljellä yhden osakilpailun verran, joten Ferrarilla on vielä erinomainen mahdollisuus pistää podiumlukemansa uusiksi.

Huomioitavaa tilastossa ovat kaudet 2014 ja 2009, jolloinpalkintosijojen määrä romahti. Vanhemman vuosikerran kuudesta podiumista valonpilkahduksena muistetaan Räikkösen Ferrari-uran toistaiseksi viimeisin voitto. Vuodesta 2014 ei juurikaan ilonaiheita löydy. Fernando Alonso taisteli surkean kilpurinsa kahteen otteeseen palkinnoille, mutta muuten italialaistallissa kyseisestä kaudesta halutaan vaieta.

Vettel on napannut tällä kaudella viisi ykkössijaa. Edellisen kerran Ferrarilla ollaan juhlittu voittoa yhtä monesti kaudella 2010, jolloin niistä vastasi Alonso.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!