Mercedesin moottoriurheilujohtaja Toto Wolff on kertonut yllättäviä kommentteja tämän kauden valmistajien MM-taistosta. Hänen mukaan tämän vuoden titteli oli kovemman työn takana, kuin kolme aiempaa.

Suurimmat haasteet tulivat muualta – Ferrari ja Red Bull horjuttivat tallia tosissaan.

– Tänä vuonna oli melko varmasti vaikeinta onnistua. Tämä johtui siitä, että Ferrari nosti rimaa, ja sitten Red Bull tuli peliin mukaan, Wolff sanoi Motorsport Weekin mukaan.

Talli on uskomattomassa putkessa. Se on voittanut nyt neljä titteliä putkeen, eli ensimmäinen tuli siis vuonna 2014.

– Olen erittäin ylpeä ensimmäisestä mestaruudesta vuonna 2014. Mutta tämä oli kaikkein vaikein taistelu meille kaikille, itävaltalainen ylpeili.

Tiimi on tietysti ollut koko kauden otollisessa tilanteessa. Maailmanmestari Lewis Hamilton on taistellut läpi kauden ja etenkin syksyllä kisasta toiseen voitoista, Valtteri Bottas on kompannut taustalla mainiosti ajaen niin ikään kelposijoille.

– Tiimin näkökulmasta sinulla on aina mukavampi tilanne, kun tiedät, että yksi sinun kahdesta kuljettajasta on menossa kohti maailmanmestaruutta.

Pisteiden valossa Mersu on täysin ylivoimainen, sillä tällä hetkellä se on peräti 140 pistettä Ferraria edellä. Viime kaudella voittomarginaali oli vieläkin nöyryyttävämpi – Red Bull jäi kakkoseksi peräti 297 pinnan erolla.