F1 Racingille syvähaastattelun antanut Nico Rosberg on kertonut ajastaan suurenja mahtavan maanmiehensä Michael Schumacherin tallikaverina. Vaikka nuorempi saksalainen oppi F1-legendalta paljon, eivät kolme vuotta samassa tallissa olleet pelkkää iloa ja hymyä.

Tehdastallina paluun takaisin formula ykkösiin kaudeksi 2010 tehnyt Mercedes pestasi hieman yllättäen jo eläköityneen Schumacherin toiseksi kisakuljettajakseen. Päätös oli pienoinen shokki Rosbergille, joka joutui nopeasti huomaamaan jääneensä Schumin varjoon.

– Hän teki elämästäni vaikeaa, sillä välillä tuntui siltä kuin Jumala olisi astunut sisään ovesta. Oikeasti. Joka kerta kun hän käveli sisään, kaikki insinöörit lakkasivat työskentelemästä ja vain ihailivat häntä, Rosberg muistelee.

Rivirtyöntekijöiden ihailun lisäksi Schumacher sai huomiota myös kilpatiimiltä.

– Ensimmäisissä kisataktiikkaneuvotteluissa vain Michaelia kuultiin. Istuin hänen vieressään, mutta minua tuskin edes katsottiin, vaikka olisin ollut selvästi hänen edellään lähtöruudukossa. Tuollaiset hetket ovat juuri niitä, joita on vaikea niellä. Mutta hän oli moninkertainen maailmanmestari ja legenda, kun taas minä metsästin edelleen ensimmäistä voittoani.

Rosbergin iloksi talli alkoi kohdella nopeasti molempia kuljettajiaan tasaveroisesti. Schumacherilla oli hetkensä, mutta Rosberg oli kolmen yhdessä vietetyn kauden aikana selvästi kokonaisuutena vahvempi.

Schumacherin väistyttyä Rosberg sai rinnalleen Lewis Hamiltonin. Saksalainen joutui toteamaan päätyneensä takaisin lähtöruutuun.

– Sekä talli että kuljettaja olivat brittejä, ja se näkyi. Minun täytyi jälleen rakentaa vahva asemani tallissa. Mutta koen tallin antaneen siihen mahdollisuuden, mikä oli erinomainen asia.