F1-kausi alkaa olla lopuillaan ja keskikastin tallien kilpailu on kovimmillaan, mutta Renaultilla on jäänyt yksi asia hampaankoloon. Tallipomon Cyril Abiteboulin mukaan tehojen säästely moottorin kestävyyden vuoksi tuntuu jälkeenpäin katkeralta.

Renaultilla oli syksyllä paljon ongelmia moottorin kanssa. Moottorivalmistaja joutui tekemään kiperän päätöksen ja virittämään moottorien tehoja alaspäin.

Pärjättyään mainiosti Meksikon GP:ssä, Renaultin moottoreilla ajava Red Bull joutui tyytymään Brasiliassa viidenteen ja kuudenteen sijaan. Renaultin oma talli ylsi vain kymmenenneksi ja yhdenneksitoista. Niin ikään Renaultilla kulkevista Toro Rossoista vain toinen selvisi maaliin ja toinen kahdenneksitoista.

– Tiesimme olevamme sellaisessa tilanteessa, että jouduimme uhraamaan tehoja koneidemme kestävyyden vuoksi. Siihen tilanteeseen ei ole mukava joutua. Brasilian kisa oli hieman mauton kisa meille. Katkera olo siitä, että meillä olisi ollut niin paljon enemmän potentiaalia, Renault-pomo Abiteboul valitteli Autosportille.

Sekä Renault että Toro Rosso ovat kilpailussa Haasin kanssa valmistajien maailmanmestaruussarjassa. Abiteboul myönsi, että moottoritilanne on erittäin vaikea kilpailun kannalta.

– Haluaisimme ottaa moottoreista kaiken tehon irti, sillä jos joskus haluaa ajaa aggressiivisesti, tulisi se tehdä kauden viimeisessä kisassa. Toisaalta tiedämme Haasin olevan niin lähellä meitä, että meidän täytyy tasapainotella riskien kanssa.