Taistelu valmistajien sarjan kuudennesta tilasta on kenties yksi Abu Dhabin GP:n jännittävimmistä seurattavista asioista. Renault-kuski Nico Hülkenberg hommasi tallilleen lisäjännitettävää kisan avauskierroksella.

Valmistajien sarjan seitsemännellä sijalla tällä hetkellä olevan ranskalaismerkin takamatka Toro Rossoon on vain neljä pistettä. Seitsemännestä ruudusta kisaan lähtenyt Hülkenberg oli enemmän kuin erinomaisessa paikassa nostaakseen tallinsa kuudenneksi. Sijoituksilla on väliä useiden miljoonien eurojen verran.

Saksalaiskuljettajan tiukka taisto Force Indian Sergio Perezin vastaan avauskierroksella päättyi Renault-kuskin eduksi, tosin pienen oikaisun avittamana. Tuomaristo lätkäisi tästä Hülkenbergille viiden sekunnin aikasakon.

Hülkenbergin virhe oli tökerö, sillä hiudastuskuvat osoittavat selvästi hänen saaneen etua mutkan oikaisemisesta. Yleensä näin selvissä tilanteissa kuljettajat antavat helposti sijoituksensa takaisin, mutta jostain syystä Renault-kuljettaja ei tätä temppua suorittanut.

Hülkenberg on tällä hetkellä kisassa sijalla seitsemän, mutta aikasakko saattaa pudottaa häntä reilusti alaspäin. Toro Rosso -kuljettajat eivät ole puolestaan lähelläkään pistesijoja.