Rallin superlupaus Kalle Rovanperä teki MM-rallihistoriaa!

© Kuva: Red Bull Content Pool

Uransa toiseen MM-ralliin kuluneena viikonloppuna osallistunut Kalle Rovanperä koki melkoisen seikkailun Australiassa. 17-vuotias suomalainen ajoi itsensä samalla uudeksi ennätyksenhaltijaksi, joskin todennäköisesti tyylillä joka ei miellytä.

WRC2-luokan Ford Fiestalla ralliin osallistunut Rovanperä joutui keskeyttämään kilpailun lauantaina. Matka jatkui kuitenkin super2-säännön turvin, joten maalissa nuorukainen pääsi pokkaamaan luokkavoiton. Tähän riitti pelkkä pääsy maalikorokkeelle, sillä Rovanperä oli luokan ainoa osallistuja.

Kun sunnuntaina leikistä putosi pois moni WRC-kuljettaja, nousi Rovanperäkin tulosluettelossa kuin varkain. Maalissa hän oli kokonaistuloksissa sijalla 12. mutta edelle sijoittuneiden Australian kansallisen luokan autokuntien epäkelpoisuus FIA:n tulosluetteloon varmisti samalla sen, että tilille napsahti myös kaksi MM-pistettä.

Näin ollen Rovanperästä tuli kautta aikain nuorin MM-sarjassa pisteille yltänyt kuljettaja. Ikää hänellä oli rallin päätyttyä 17 vuotta ja 49 päivää. Edellinen ennätysmies oli Norjan Andreas Mikkelsen, jolta löytyi ikää 17 vuotta ja 233 päivää Ruotsin MM-rallissa vuonna 2008.