Mercedes tutkii mahdollisuutta ottaa käyttöönsä Red Bullin tavan rakentaa autonsa. Saksalaismerkin toiveissa on saada karsittua ensi vuoden kilpuristaan tämän vuoden ”diivamaiset” elkeet.

Red Bullien näkyvänä tunnusmerkkinä on ollut jo useamman kauden ajaa auton peräpää selvästi keulaa korkeammalla. Tämä lisää auton downforcea, mistä syystä autoilla on pärjätty hyvin hitailla ja mutkaisilla radoilla. Ratkaisu ei vastaavasti ole paras mahdollinen nopeilla vauhtibaanoilla, kuten Monzassa tai Spassa.

Autosportin mukaan Mercedes kokeili viime viikonloppuna Brasiliassa uusi geometrisia jousitusratkaisuja. Lehti uskoo tallin testanneen kokeilullaan ensi vuoden auton ominaisuuksia.

Yksi Mercedeksen tämän vuoden näkyvimmistä eroista Ferrariin ja Red Bulliin on ollut W08-auton kilpailijoita pidempi akseliväli. Ratkaisu on toiminut pääosin erinomaisesti, joskin tiukoilla Monacon ja Unkarin radoilla lyhyempi akseliväli on osoittanut toimivuutensa. Tämän suhteen talli ei ole kuitenkaan tekemässä muutosta ensi kaudeksi.