Mercedes on viime vuosina ollut formulamaailman suurin dynastia. Ylivoimasta kertoo se, että talli on voittanut tänä sekä kolmena edellisenä vuonna kaiken mahdollisen – eli neljä kuskien ja neljä valmistajien maailmanmestaruutta.

Tällaisessa tilanteessa voisi kuvitella, että tiimin kuskit ovat keskenään pahimpia kilpa- tai jopa kiistakumppaneita – pahin vastustaja on oma tallikaveri.

F1-legenda Niki Laudan mukaan tällainen asetelma on ehkä jossain määrin ollut havaittavissa. Tosin tällä kaudella tiimin kuskien välit ovat vähemmän myrskyiset kuin viime kaudella.

– (Lewis) Hamilton ja (Valtteri) Bottas eivät ole ystäviä, itävaltalainen valotti Grand Prixin mukaan italialaiselle La Gazzetta dello Sportille.

– Mutta se ei ole vihaa, kuten Lewisin ja Nicon (Rosberg) välillä oli. Se oli huono asia tiimille, muttei heille, koska se painosti heitä suorittamaan paremmin, Mercedesin johtohahmo pyöritteli.

Hamilton ja Bottas saivat tällä kaudella kamppailla pitkään paremmuudesta, kunnes tallin toimissa alkoi näkyä viitteitä siitä, että britti ja talli halutaan maailmanmestariksi.

Nöyrä Bottas asettui rooliin upeasti, vaikka hänen suurin tavoitteensa sanojensa mukaan olikin maailmanmestaruus.