Formula ykkösten maailmanmestaruuteen uransa yllättäen viime kauden lopuksi päättänyt Nico Rosberg on avautunut päätöksestään lyödä hanskat naulaan. Saksalainen kertoo ensimmäistä kertaa tarkalleen, mitä hänen päässään pyöri vuosi sitten, kun mies saavutti vihdoinkin unelmansa MM-tittelistä.

Rosberg nappasi tittelin onnistuttuaan päihittämään tallikaverinsa Lewis Hamiltonin jännittävien vaiheiden päätteeksi. Kaksikon yhteinen ajanjakso Mercedeksellä sai rumiakin piirteitä, sillä jatkuvan henkisen sodankäynnin seurauksena kuljettajapari oli kaikkea muuta kuin ystäviä.

Hävittyään kahdesti mestaruustaistossa Hamiltonille päätti Rosberg hylätä F1-areenat heti oman tittelinsä varmistumisen jälkeen. F1 Racingin syvähaastattelussa Rosberg paljastaa hetken, jolloin idea syttyi hänen päähänsä.

– Se tapahtui lähtöruudukossa Abu Dhabissa (kauden päätösosakilpailu), juuri ennen kilpailun alkua. Yritin keskittää kaikki voimavarani meditaatioon ja henkisen tasapainon löytämiseen, mutta mikään ei tuntunut tepsivän. Sitten päähäni pälkähti ajatus, että mitäpä jos tämä on viimeinen kilpailun. Ajattelin, että ”hitto, ajetaan sitten ja vietetään vain hauskaan. Tämä tulee olemaan viimeinen kertani”. Se poisti kaikki stressini, Rosberg paljastaa.

Vaikka ajatus lopettamisesta saattaa kuullostaa syntyneen impulsiivisesti, vakuuttaa Rosberg sen olleen täysin oikea.

– Olen oppinut, että omia vaistoja tulee seurata. Halusin nmyös muutosta. Olin antanut kilvanajon johdattaa elämääni yli 20 vuotta. Käytännössä koko elämäni mielessäni oli vain pyörinyt seuraava kilpailu ja siihen valmistautuminen, Rosberg toteaa.