Motosport.com kirjoittaa, että tallien ja kuskien maailmanmestaruuden varmistanut Mercedes ”kokeilee vuoden 2018 konseptia tämän vuoden viimeisissä F1-kilpailussa”. Tämän vuoden ylivoima palvelee siis jo tulevaa, kun hävittävää ei kokonaispisteiden valossa ole.

Mersu on Brasiliassa sivuston jutun mukaan ”hieman rohkea”, koska se testaa uusia osia ja tekee erilaisia kokeita. Ne olisivat liian riskialttiilta, jos MM-taistot olisivat yhä auki.

– On ehkä houkuttelevaa ajatella, että molempien mestaruuskilpailujen ollessa nyt sinetöityjä, paine on poissa vuoden kahdesta viimeisestä kilpailusta, pomo Toto Wolff muotoili ensiksi, ja jatkoi täsmentäen:

– Tiimin sisällä suhtaudumme kahteen viimeiseen kisaan, kuin ne olisivat ensi vuoden kaksi ensimmäistä kisaa.

Mersun kannalta tilanne on oiva. Tiimi pääsee katsomaan tulevaan, ja hyvä niin – ovathan Ferrari ja Red Bull horjuttaneet tallia tosissaan.

– Kuten viimeaikaiset kisat ovat osoittaneet, GP:n voittaminen ei ole koskaan helppoa. Red Bull on ottanut kaksi voittoa viimeisen neljän kilpailun aikana, ja vaikka olemme vallanneet kaksi muuta, Ferrari on edelleen suuri vastustaja, itävaltalainen kehui.