McLarenin tallipäällikkö Eric Boullier on erittäin iloinen brittitallin viime kilpailujen aikana nähdystä kehitystyöstä. Boullierin mukaan uudet osat ovat toimineet jopa odotettua paremmin.

McLaren on noussut vuoden aikana alkukauden hitaimmasta tallista yhdeksi keskikastin parhaista. Kehitystä on tapahtunut sekä Hondan voimanlähteiden että McLarenin auton rungon suhteen.

Fernando Alonso on ajanut kaksi edellistä kisaa tallin kauden 2018 etusiipiratkaisulla, ja espanjalainen on kehunut sitä erittäin onnistuneeksi. Tästä saatiin erittäin hyvä osoitus viime viikonloppuna Meksikossa, jossa Alonso täräytti aika-ajojen Q1-osiossa syheröisen kakkossektorin pohja-ajan.

McLaren on kerännyt kesätauon jälkeen mukavasti pisteitä, mutta alkukauden tasoituksen seurauksena muut keskikastin tallit ovat pistetilastossa kaukana edellä. Boullierin mukaan tallin ensisijainen tehtävä onkin saada loppukauden aikana kehitettyä ensi vuoden autoa.

– Kehitysosat ovat toimineet odotettua paremmin, mikä on yllättänyt meidät. Emme osanneet odottaa näin kilpailukykyisiä, mutta otamme tämän uutisen ilolla vastaan, Boullier toteaa Autosportille.

Uusi etusiipi on nähty toistaiseksi vain Alonson käytössä, mutta hyvien näyttöjen perusteella myös Stoffel Vandoorne on saamassa sen käyttöönsä loppukaudeksi.