Formula ykkösten loppukausi on näyttänyt sen, että Red Bullin Max Verstappen on yksi lajin suurimpia lupauksia ja tähtiä huolimatta Lewis Hamiltonin maailmanmestaruudesta. Tuore mestari tietää sen, että hollantilainen ja muut kärkitallit Ferrari sekä Red Bull hivuttautuvat yhä potentiaalisemmaksi haastajaksi ensi kaudella.

– Haluan olla parempi ensi vuonna. Haaste tulee olemaan entistä suurempi Ferrarilta ja Red Bullilta ensi vuonna, nelinkertainen mestari sanoi Autosportille.

Hamilton kehui Verstappenia vuolain sanoin – eikä suotta. Verstappen on napannut neljässä edellisessä kisassa kaksi voittoa.

– Max on poikkeuksellinen kuljettaja. Nämä voitot vain lisäävät hänen suurta potentiaaliaan.

– Formula 1 ei nuku, se ei pysy paikallaan. Siellä on aina joku odottamassa ottaakseni minun aseman. Max on siellä ottaaksen sen, Hamilton viittasi mestaruuteensa.

Vaikka kuluvaa kautta on jäljellä vielä kahden kisan verran, on britti kääntänyt katseensa jo ensi vuoteen. Se on tosin ymmärrettävää, sillä hänen lisäksi myös Mercedes on mestaruutensa jo sinetöinyt.

– Minun täytyy nostaa tekeminen toiselle tasolle pysyäksesi edellä. Se motivoi minua. Motivaationi on jo ensi vuodessa, isobritannialainen luetteli.