F1-legenda Alain Prostin mukaan on hyödytöntä miettiä sitä, onko Lewis Hamilton jonain päivänä yhtä menestynyt tähti kuin Michael Schumacher. Saksalaislegenda hallitsee edelleen historiallista ennätystä mestaruuksien määrässä olemalla peräti seitsenkertainen maailmanmestari.

Ranskalaisen kommenteista voi päätellä sen, että hänen mielestä esimerkiksi kuskilta itseltään on typerää kysyä ennätyksen rikkomisesta.

– Kuljettaja ei koskaan vastaa tähän kysymykseen, nelinkertainen mestari Prost pauhasi f1i.comin mukaan.

Vaikka esimerkiksi Hamilton sekä hänen talli Mercedes ovatkin mestaruutensa tämän kauden osalta sinetöineet, pitää F1-maailmassa elää hetki kerrallaan. Muu ajattelutapa ei lajin huipulla toimi.

– Kun sinä olet saavuttanut neljännen tittelin, viides on aivan liian kaukana. Elät kisaa kisan perään. Harjoitukset, aika-ajot, kisa…

– Kuljettajan kannalta olisi huonoa ajatella muulla tavalla. Joten puhuminen seitsemännestä tittelistä on naurettavaa, Prost latasi.

Toki Hamilton on omalla urallaan tehnyt upeita suorituksia. Hän on nyt voittojen määrässä jo toiseksi menestynein kuski heti Schumacherin jälkeen (91-62), mestaruuksien määrässä britti on noussut jo jaetulle neljännelle sijalle neljällä tittelillä.

– Kilpailuja on enemmän kuin ennen, ja autot ovat luotettavampia, joten kaikki muuttuu ja ennätyksiä putoilee, Prost pamautti vastapalloon.

Toinen legenda Nigel Mansell puolestaan näkee, että Hamilton voisi joskus syrjäyttää Schumacherin.

Voittotilastossa Hamilton pääsee hakemaan kavennusta Schumacheriin nähden vielä tällä kaudella kahdessa kisassa. F1-kausi huipentuu marraskuussa Brasilian ja Arabiemiraattien kisoilla.