Tämän kauden F1-maailmanmestari Lewis Hamilton on kertonut ensimmäistä kertaa julkisesti, mitä kesäkuisen Azerbaidzhanin osakilpailun kulisseissa tapahtui.

Tapahtumarikkaasta kilpailusta on jäänyt erityisesti mieleen yksi tapaus: Ferrarin Sebastian Vettelin pimahdus ja tahallinen kylkeenajo Hamiltonin Mercedekseen. Tapausta tutkittiin viikkokausia, mutta lopulta saksalaisen temppu päätettiin painaa villaisella Vettelin pahoiteltua tekoaan.

Hamiltonilla olisi ollut kaikki ainekset aloittaa hurja sanasota MM-kiistakumppaniaan kohtaan, mutta britti piti visusti mölyt mahassaan tapauksen oltua eniten tapetilla. Nyt, lähes puoli vuotta myöhemmin, Mercedes-kuljettaja on kuitenkin kertonut, mitä hän kertoi Vettelille kulisseissa tuoreeltaan tapauksen jälkeen.

– Kun puhuimme asiasta, totesin hänelle tuon olleen merkki epäkunnioituksesta toista kuljettajaa kohtaan. Sanoin hänelle, että älä enää ikinä tee niin, tai sitten meille on ongelma, Hamilton paljastaa motorsport.tv:n The Flying Lap -ohjelmassa.

– En voisi koskaan tehdä mitään sellaista toiselle kuljettajalle. En usko edes hänen tajunneen, mitä hän oli juuri tehnyt. Mutta kaiketi me kaikki toimimme eri lailla erilaisissa painetiloissa, Hamilton jatkoi.

Halu välttää negatiivinen kierre oli syypää sille, ettei Hamilton lähtenyt jauhamaan asiasta myöhemmin kilpailun jälkeen.

– Näitä asioita voi hoitaa eri tavoin. Tiesin tavoitteeni, enkä halunnut antaa minkään haitata sitä.