Taistelu F1-sarjan kulisseissa on käynyt viime viikonloppuna kuumana. Autosport raportoi Ferrarin olleen tiukkana kilpailijatalli Red Bullin hakiessa armoa tiukkaan sääntöön.

F1-sarja kiristää ensi kaudeksi jo ennestäänkin tallit hulluuden partaalle ajanutta moottorinosasääntöään. Ensi kaudesta eteenpäin yhden auton tulee selvitä koko kausi lävitse vain kolmella eri moottorinosayksiköllä aiemman neljän sijasta.

Nykyinen sääntö on ajanut tallit kahteen leiriin. Mercedes ja Ferrari ovat pystyneet kehittämään kalustostaan sekä nopean että luotettavan, mutta Renault sekä erityisesti Honda eivät. Julkaisimme asiaa täydellisesti havainnoivan tilaston eilen (lue tästä).

Autosport kertoo Red Bullin tallipäällikön Christian Hornerin esittäneen Brasilian GP -viikonlopun yhteydessä muille talleille pyynnön asettua yksimielisesti vastustamaan kolmen moottorinosan rajoitusta vastaan. Jo sääntökirjaan merkitty muutos voitaisiin perua vain yksimielisellä kannalla.

Brittilehden mukaan Ferrari ei kuitenkaan suostunut tähän. Italialaistalli kokee pistäneensä nykyisen suorituskykynsä löytämiseen niin paljon resursseja, ettei se halua kokea kovan työn olleen täysin hukkaan heitettyä.

Lähteiden mukaan myös Mercedes oli Red Bullin esitystä vastaan.