Onhan se ollut aina tiedossa, mutta nyt siitä saatiin erinomainen lisätodiste: Kimi Räikkönen on yksi F1-sarjan historian suurimmista legendoista.

Tänään julkaistu lista F1 Racingin lukijoiden valitsemista kaikkien aikojen Ferrari-kuljettajista loksautti leuat auki. Suomalaisittain äänestystulosta ei voinut kuin tuijottaa silmät ja huulet pyöreinä. Lue tästä, jos et vielä tietoinen suuruutisesta!

Listan ykkösestä ei kenelläkään pitäisi löytyä poikkipuolista sanaa. On Michael Schumacherista henkilönä mitä mieltä tahansa, ei kukaan voi kiistää hänen saavutuksiaan Tanssivan orhin ratissa. Kiistaton ykköskuljettaja tai ei, mutta on suurmiehen merkki saada koko talli tekemään työtä vain itselleen. Schumi on kaikkien aikojen Ferrari-legenda, piste.

Olisin voinut vaikka vannoa itse äänestystä suorittaessani, että Schumacherin jälkeen fanit valitsisivat seuraavaksi legendaarisimmiksi kuljettajiksi Gilles Villeneuven ja Niki Laudan, oman aikakautensa tifosien suursuosikit.

Mutta se, että Räikkönen äänestettiin fanien toimesta toiseksi, kertoo paljon. Olisin voinut vaikka vannoa itse äänestystä suorittaessani, että Schumacherin jälkeen fanit valitsisivat seuraavaksi legendaarisimmiksi kuljettajiksi Gilles Villeneuven ja Niki Laudan, oman aikakautensa tifosien suursuosikit.

Räikkösen oleminen listalla tällaisten nimien edellä kertoo fanien rakastavan suomalaista. Vaikka menestys italialaistallissa ei ole Jäämiehen toisella Ferrari-stintillä ollut takavuosien veroista, ymmärtävät fanit Räikkösen olevan edelleen huippukuljettaja.

Ja Ferrarin tuorein maailmanmestari. Sitä ei sovi koskaan väheksyä. Jäämiehellä on ikuisesti paikka tifosien sydämissä.

Tämän valinnan toiseksi suurimmaksi Ferrari-legendaksi täytyy olla Räikkösen suurin kunnianosoitus, minkä hän on koskaan saavuttanut.

PS: Tein vajaat kaksi vuotta sitten oman TOP10-listani kaikkien aikojen Ferrari-legendoista. Suosittelen tutustumaan tähän varjolistaan, mielestäni pari nimeä sieltä olisi ansainnut paikkansa ”virallisessa listauksessakin”.