Lewis Hamilton kruunasi itsensä viime viikonloppuna maailmanmestariksi tyylillä, josta brittikuljettaja ei itsekään ollut kovin ylpeä.

 

Hamiltonin taistelu Meksikon GP:n voitosta kariutui jo avausmutkin, kun tittelinuhkaaja Sebastian Vettel törmäsi britin Mercedekseen rikkoen sen takarenkaan.

Kun myös Vettel joutui varikolle, olivat MM-taistelijat hetken aikaa letkan perällä. Mutta siinä missä saksalainen piiskasi Ferrarinsa lopulta ruutulipulle neljäntenä, ylsi Hamilton vasta yhdeksänneksi.

Sen tuottamat kaksi MM-pistettä riittivät kasvattamaan Hamiltonin etumatkan takaa-ajajiin saavuttamattoman suureksi. Voittoihin tottuneelle britille se oli kuitenkin kaikkea muuta kuin miellyttävä tapa juhlistaa neljättä titteliä.

Motorsport.com on julkaissut analyysivideon Hamiltonin auton kärsimistä vaurioista. Videon avulla tulee myös selkeästi ilmi, miksi yleensä niin iskukykyinen Mercedes ei pystynyt poimimaan useampia autoja matkalla ruutulipulle.

Vettelin tarjoama pusu Hamiltonin takarenkaaseen rikkoi muutakin kuin auton kumin. Auton erittäin hienovarainen ja downforcen kannalta merkittävä takadiffuusori kärsi merkittäviä vaurioita, mikä pudotti pidon määrää merkittävästi.

Vaurioiden perusteella vaikuttaa hienolta saavutukselta, että Hamilton saavutti ylipäätänä pisteitä lainkaan.

Katso video motorsport.comin sivuilta tästä.