Toyota-kuski Jari-Matti Latvalan kuluva kausi rallin MM-sarjassa on sujunut eittämättä alakanttiin. Suomalainen on noussut esimerkiksi palkintokorokkeelle edellisen kerran Italiassa viitisen kuukautta sitten, pistetilanteessa hän on puolestaan vasta neljäntenä.

MM-kausi päättyy viikonloppuna Australiassa, jossa Latvala haluaa päättää vuotensa positiiviseen tulokseen. Raastava putki – eli palkintokoropaikkojen ulkopuolelle jääminen on tarkoitus katkaista.

– Odotan innolla Australian rallia. Se on mukava tapahtuma vuoden loppuun, yleensä lämpimissä olosuhteissa ja auringonpaisteessa. Erikoiskokeet ovat nopeita, Latvala luetteli Toyota Gazoo Racingin nettisivuilla.

– Se on ralli, josta olen aina nauttinut.

Mielekkäässä kisassa mahdollisuudet pitäisi olla siis mihin vaan. Sen tietää myös Latvala.

– Mielestäni Yaris WRC:n pitäisi sopia hyvin Australiaan. Henkilökohtaisesti haluan ponnistaa palkintokorokkeelle, ja olisi vielä parempaa, jos voisimme antaa haastetta voittotaisteluun.

Syyskausi on suomalaiselle ollut tuskien taival. Kesäkuisen Italian kisan jälkeen Latvalan paras noteeraus on nimittäin Walesin kilpailun viides sija.