Haas F1 -tallin johtaja Gunther Steiner toivoo, että Renaultin moottorit kärsisivät teknisistä ongelmista formulakauden päätöskisassa Abu Dhabissa heivauttaen etulyöntiaseman Haasille taistelussa kuudennesta sijasta valmistajien mestaruustaistossa.

Steiner kertoi haaveilevansa tilanteesta, jossa Renaultin moottoreilla ajava Toro Rosso kärsisi koneongelmista tai saisi lähtöruuturangaistuksia. Tällä hetkellä Toro Rosso on Haasia neljä pistettä edellä mestaruuskamppailussa.

– Meillä ei ole moottorien kanssa ongelmia. Ainahan vikoja voi sattua, mutta meidän koneemme on ollut aika luotettava tällä hetkellä. Renaultilla taas on ollut ongelmia. He näyttävät nyt heikoilta, ja se voi kääntyä meidän eduksemme, Steiner pohti Autosportin haastattelussa.

Haas -pomo myöntää, että heidän autonsa olisi silti selvittävä Abu Dhabissa pistesijoituksille asti. Ilman pisteitä Toro Rosso pysyisi yhdysvaltalaistallin edellä.

– Vaikka he sijoittuisivat taaksemme 11. tai 12. sijalle, mikään ei muutu. Automme pitää silti päästä pisteille ja tarvitsemme todella hyvän kisaviikonlopun. Pitää toivoa, että heillä on jotain ongelmia. Meidän pitää vain tehdä parhaamme. Jos olisi jotain erikoistemppuja, olisimme jo kokeilleet sitä, Steiner myönsi.

Formuloiden päätöskisa Abu Dhabin GP ajetaan ensi viikonloppuna.