Formuloiden lajiliiton FIA:n johtaja Jean Todt on närkästänyt Ferrarin puheenjohtajan Sergio Marchionnen uhkauksista lopettaa formuloissa, jos uusien F1:n omistajien moottorirajoituksia koskevat säännökset tulevat voimaan vuonna 2021.

– Minua pelottaa, että näemme Ferrarin tai Mercedeksen lähtevän formuloista. Se olisi todella ikävää. En kuitenkaan usko, että Ferrari haluaisi tosissaan lopettaa. He ovat olleet mukana alusta asti, ja formulat ovat olennainen osa heidän brändiään. Se ei ole tietenkään minun päätökseni, mutta Ferrari vahingoittaisi itseään jos se lopettaisi F1:ssä, entinen formuloiden tallipäällikkö Todt valitteli Autosportin haastattelussa.

Uudet omistajat neuvottelevat tallien kanssa uusista säännöksistä, jotka tulisivat voimaan vuonna 2021. Eniten närästystä ovat aiheuttaneet uudet moottorirajoitukset, joita ainakin Mercedes, Renault ja Ferrari ovat vastustaneet julkisesti.

Ferrarilla on ollut vuoden 1981 Concorde-sopimuksesta asti erityinen veto-oikeus sääntöuudistuksiin. Vielä on kuitenkin epävarmaa, saisiko italialaistalli pitää oikeutensa vuoden 2021 sopimuksessa.

– Kun keskustelin aiemmin tallien kanssa, kaikki olivat Ferrarin oikeuden kannalla. Jää nähtäväksi, onko näin vielä tulevaisuudessa, Todt pohdiskeli.

Ferrari on kuulunut sääntöuudistusten kärkkäimpiin kriitikoihin. Marchionne raivonnut aiemmin, että ”En halua leikkiä maailmanlaajuista NASCARia”, viitaten yhdysvaltalaisen rata-autoilun tiukkoihin säännöksiin.