Red Bullin tallipäällikkö Chris Horner on paljastanut Motor Sport Magazinen mukaan, että talli tarjosi espanjalaiselle huippukuski Fernando Alonsolle kahden vuoden pahvia kausiksi 2009-2010.

Horner, Red Bullin kuljettajaohjelmasta vastaava Helmut Marko, sekä Alonson taustahenkilöt tapasivat loppuvuonna 2008. Keskustelut eivät kuitenkaan johtaneet sopimukseen, sillä espanjalainen ei suostunut kahden vuoden pahviin.

– Saimme Alonson hyvin lähelle sopimuksen kirjoittamista. Helmut (Marko) ja minä menimme tapaamaan hänen johtoaan vuoden 2008 loppupuolella. Kausiksi 2009 ja 2010 tarjosimme hänelle kahden vuoden sopimusta, Horner paljasti.

Sopimusta ei koskaan syntynyt. Näiden mahdollisten Red Bull -vuosien ympärillä Alonso ajoi Renaultilla (2008-09) ja Ferrarilla (2010-14).

– Hän kirjoittaisi vain yhden vuoden ja sanoimme, että Red Bullin tilanne oli se, että tarjolla oli kahden vuoden sopimus tai ei mitään, eikä hän sitoutunut siihen. Ajattelimme, että hänellä oli Ferrari-sopimus hyvin selvästi vuodelle 2009, Horner pähkäili.

Alonso on sittemmin Ferrarin jälkeen piiskannut myös McLarenia. Menestys on ollut heikkoa, sillä tiimin leirissä hän on parhaimmillaan yltänyt MM-pisteissä 10:nneksi.

Jossittelu on turhaa, mutta kuten F1-väki tietää, on Red Bull 2010-luvulla niittänyt menestystä. Se on toki taas täysin eri värssyn arvoinen asia, olisiko Alonso liittyessään talliin koskaan jatkanut menestysvuosille asti.