F1-sarjan moottoriurheiluasioista vastaava johtaja Ross Brawn haluaa suitsia jo osittain hallusta karanneita lähtöruuturangaistuksia sääntöjen keinoin. Brawnin mukaan tulevaisuudessa moottorinosiin järkevämmin suhtautumalla rangaistuksvyöryiltä voidaan välttyä.

Esimerkiksi Honda on saanut tänä vuonna pelkästään kahden auton voimin lähtöruuturangaistuksia hurjat 380 kappaletta. Kontrasti Mercedekseen on hurja, sillä kuudellekin Hopeanuolen voimaan luottavalle autolle rangaistuksia on kertynyt vain 20 kappaletta.

Brawn kertoo tutkineensa syitä rangaistuksille ja huomanneensa, että valtaosa niistä johtuu polttomoottorin ulkopuollisten osien rikkoutumisesta. Tässä voi piileä hänen mukaansa ratkaisu ongelmaan.

– Tulevaisuuden voimanlähteissä meidän tulee tutkia mitä osia rajoitamme. Jos turboahtimesta tulee vaikkapa standardiosa, joka maksaisi vain pari tuhatta euroa, miksi niitä pitäisi enää rajoittaa? Tuollainen on pikkusumma F1-tallien budjeteissa, Brawn esittää Autosportille.

– Nykymoottorit ovat upea osoitus insinöörien taidoista, mutta puhtaaseen kilvanajoon ne eivät ole sopivimmat mahdolliset.