F1-sarjan moottoriurheiluasioita vastaava johtaja Ross Brawn lupaa Liberty Median esittelevän ensi vuonna fanien kannalta jännittäviä uudistuksia digitaalista mediaa ajatellen.

Sarjan omistajaksi alkuvuodesta noussut amerikkalaisyhtiö on kartoittanut kuluvan vuoden tarkasti, missä nykyinen tuote on onnistunut ja missä sillä on parannettavaa. Yksi suurimmista kehityskohteista on ehdottomasti lajin parempi haltuunotto internetin suhteen. Edellinen omistaja Bernie Ecclestone ei juurikaan kyseiseen alustaan panostanut.

Brawn lataa sarjan nykytilasta jopa harvinaisen suorasanaista tekstiä.

– Valitettavasti F1 on tällä hetkellä startup-yrityksen tasolla, koska se on tehnyt niin vähän sosiaalisen median ja digitaalisen puolen eteen. Olemme rakentaneet tätä aluetta lähes puhtaalta pöydältä, mikä tarjoaa sekä hyviä että huonoja puolia. Hyvää on se, että olemme saaneet vapaasti valita mitä teemme, mutta huonoa taas se, ettei meillä ollut mitään minkä varaan rakentaa, Brawn toteaa Autosportille.

Brawn lupaa ensi vuonna faneille esitettävän suuria mullistuksia, mutta hän ei paljastanut niitä sen enempää. Vahvoina veikkauksina pidetään Netflixin kaltaista suoratoistapalvelua, joka sisältäisi klassikkokisoja sekä runsaasti videomateriaalia sarjan historiasta ja uusista kisaviikonlopuista. Myös lähetysten siirtyminen sarjan omaan suoratoistopalveluun on mahdollista.