Otsikko saattaa kuulostaa joidenkin korvaan liioittelulta. Mutta seuraavat väitteet todistavat sen, että Esteban Ocon tosiaankin on eittämättä F1-kauden yksi valovoimaisimmista yllättäjistä.

Ensinnäkin, ranskalainen ajaa Force Indialla ensimmäistä kauttaan, ja millä tasolla. Suoritusvarmuus on ollut lähes Lewis Hamiltonin kaltaista, sillä MM-kasi on jäänyt pisteittä yhden ainoan kerran. Tuokin 12:s sija tuli haastavassa Monacon kisassa, eli Ocon ei siis ole keskeyttänyt kertaakaan koko kaudella.

Maailmanmestari Hamilton on ajanut pisteille jokaisessa kisassa.

Oconin panosta ylistääkin nyt tallitoveri Sergio Perez. Meksikolainen on sanonut olevansa hämmästynyt kollegansa tämän vuoden suorituskyvystä.

– En olisi uskonut, että hän yltäisi tällaisiin ​​tuloksiin ensimmäisenä vuotenaan, Perez oli sanonut grandprix.comin mukaan ranskalaiselle Auto Hebdolle.

Ennakkoluulottomuus on leimannut Oconin tekemistä. Hän tuli kuin puskista uuden tallinsa tähdeksi, ja kaiken kukkuraksi petrausta on tapahtunut pitkin vuotta.

– Esteban on suoriutunut vaikealla autolla. Tämä on yksi hänen vahvuuksistaan ​​ja minun täytyy oppia siitä.

– Hän on myös onnistunut parantamaan aika-ajoissa paljon.

Tallikaveriaan vuolaasti kehuva Perez on MM-pisteissä seitsemäs ja Ocon kahdeksas.

Force India puolestaan on tallien vertailussa hienosti neljäs kolmen kovan – eli Mercedeksen, Ferrarin ja Red Bullin takana.