F1-sarjan rengastoimittaja Pirelli on kehittämässä uutta sadekelin rengasta F1-kilpailuja silmällä pitäen. Italialaistiimi toivoo kansainvälisen autoliiton FIA:n muokkaavan nykyisiä sääntöjä, jotta rengas voitaisiin nähdä tositoimissa jo ensi kaudella.

Pirellin sadekelin kumit ovat saaneet viime vuosina runsaasti kritiikkiä osakseen. Renkaat eivät poista tarpeeksi vettä ja tarjoa kuljettajille pitoa, ja liian usein sadekelin ajamisesta ei ole tullut mitään. Pirelli on useaan kertaan ilmaissut olevansa valmis muuttamaan renkaitaan, mutta sitä varten se tarvitsisi enemmän testipäiviä.

Tänä vuonna uusia renkaita on testatttu kauden aikana sekä kesä- että heinäkuussa Red Bullin ja McLarenin toimesta. Tulokset olivat lupaavia, mutta Pirelli toivoo vielä lisää tarkentavia testejä varmistuakseen renkaiden suorituskyvystä.

Tässä kohtaa ongelmaksi muodostuu aika sekä FIA:n säännöt. Kattojärjestön laatima sääntökirja vaatii tulevan kauden renkaiden luokittelun olevan suoritettu joulukuun ensimmäiseen päivänä mennessä.

Pirelli-johtaja Mario Isola toivoisikin FIA:n olevan valmis joustamaan säännöissään.

– Kehitämme uutta rengasta, ja meillä on vielä tarvetta parille lisätestille. Jos kehitystyö tuottaa tulosta, tulemme esittämään kilpailujohtaja Charlie Whitingille pyynnön tuoda uusi rengas tarjolle jopa kesken ensi kauden, Isola toteaa Autosportille.

Vaikka FIA:n rengassäännölle löytyy ymmärrystä, ei Isolan mukaan sitä pidä kuitenkaan tulkita liian tiukasti.

– Kuivan kelin renkaiden osalta kesken kauden tehtävät muutokset voivat muuttaa voimasuhteita rajustikin, mutta sadekelin renkaiden osalta tilanne on eri. Näitä renkaita käytetään harvoin, eikä autoja ole optimoitu tällaisiin olosuhteisiin. Jos meillä on tarjolla kaikkia talleja helpottava parannus, miksi emme voisi ottaa sitä käyttöön, Isola esittää.