Pitkään F1-maailmaa hallinnut sarjan entinen toimitusjohtaja Bernie Ecclestone ei arvosta FIA:n formuloiden uusien omistajien Liberty Median suunnitelmia uusista moottorisäännöistä ja heidän markkinointitapojaan. Hänen mukaansa vuonna 2021 kaavailtu uusien moottorien käyttöönotto aiheuttaisi liikaa kustannuksia, eikä hän usko uusien omistajien kykyyn hoitaa suuria uudistuksia kunnialla.

– Ongelmana on se, että moottoreihin on tuhlattu hitonmoinen summa. Eivätkä he halua sanoa, että tarvitsemme vielä muutaman tonnin lisää moottoreiden uudistamiseen. Mielestäni heidän pitäisi joko antaa asian olla tai tehdä jotain ihan muita ratkaisuja, Ecclestone haukkui sääntösuunnitelmia Motorsportille.

Ecclestone ehdotti, että moottorien kierrosrajoituksia voitaisiin höllätä täysin uusien koneiden sijaan.

Osansa Ecclestonen käsittelyssä sai myös Liberty Median markkinointipuoli. Hänen mielestään uudet omistajat ovat sijoittaneet liikaa markkinointiin lajin urheilullisen puolen kustannuksella. Panostus markkinointiin tarkoitti käytännössä sitä, että tallit saivat pienemmän osuuden sarjan taloudellisesta voitosta.

– Formuloita näkyy televisiosta vain silloin tällöin kaudella ja sen ulkopuolella. Tallit taas juttelevat ja kertovat itsestään medialle. Mitä me voisimme kertoa? Sanommeko vain, että katsokaa formuloita, se on mahtavaa hommaa? Aikoinaan minun tehtäväni oli varmistaa, että laji näyttää hyvältä ja osakkeita voidaan myydä voitolla. Uusilla omistajilla oli varmasti hyviä ajatuksia uudistuksista. Ongelmana on vain niiden toteuttaminen, Ecclestone jyrähti.

Entisellä lajipomolla olisi mielessä myös kätevämpi ratkaisu formuloiden viihdearvon lisäämiseen.

Ei meillä tarvisi tehdä muuta kuin katsoa aikoja, jolloin formulat olivat suosituimmillaan. Kaivetaan niiden aikojen sääntökirja esiin ja tehdään asiat sillä tavalla.