Australialaisen formulatähden Daniel Ricciardon sopimus Red Bullin kanssa päättyy ensi vuonna. Vapaaksi agentiksi siirtyvä 28-vuotias on houkutellut Ferrarin ja Mercedeksen kaltaisia huipputalleja tarjoamaan hänelle sopimuksia.

Ricciardon lähtöhaluista huolimatta Red Bull pitäisi hänet mielellään pitempäänkin. Tallipäällikkö Christian Hornerin tiedetään kertoneen useasti halustaan sorvata australialaiskuskille uusi sopimus itävaltalaistalliin. Ricciardon tallikaverille Max Verstappenille neuvoteltiin uusi kontrahti tämän kauden aikana.

– Red Bullin kanssa jutteleminen on helppoa, sillä tunnen heidät hyvin. Noihin kahteen muuhun minulla ei ole varsinaisesti yhteyksiä, joten heidän on kai tultava hakemaan minut ja tarjottava jotain, Ricciardo pohdiskeli Expressin haastattelussa.

Ricciardon tiedetään olevan lupaava kuljettaja, vaikka kausi 2017 on jättänytkin saavutusten valossa toivomisen varaa. Red Bull -kuski ylsi vain yhteen yhteen voittoon ja yhdeksään palkintokorokesijoitukseen.

Aiemmin julkisuudessa pyöri juoruja, joiden mukaan australialainen olisi ollut vaihtamassa haalareiden väriä jo ensi kaudeksi. Hän kertoi kuitenkin miettivänsä vielä ensi kauden ajan vaihtoehtojaan.

– Tällä hetkellä en mieti niinkään paljon sitä, keneltä saan parhaan tarjouksen vaan kenellä on paras auto vuonna 2019. En halua leikkiä olevani liian ovela ja olettaa kaikkien ovien olevan avoinna, mutta uskon, että minulla on silti hieman aikaa odotella ja katsoa mitä tapahtuu, Ricciardo analysoi.

Ricciardolla ja Red Bullilla on vielä varaa parantaa hieman asemiaan mestaruustaistelussa formulakauden päätöskisassa Abu Dhabissa. GP-kisa alkaa kello 15 Suomen aikaa.