F1-sarjan virallisen liveseurannan tiimiradiokeskustelut paljastavat Ferrarin ja Kimi Räikkösen välisen kommunikoinnin eilisen GP:n loppuhetkillä. Videolla käy ilmi, kuinka suomalaiskuljettaja pyytää tallikaveriltaan apua.

Räikkönen nousi reilut kymmenen kierrosta ennen maalia kisassa toiseksi upealla ohituksellaan Valtteri Bottaksesta. Ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, kun myös tallikaveri Sebastian Vettel onnistui samassa tempussa.

Tämän jälkeen pelin henki oli selvä. Yhä seitinohuet mestaruussaumat omaava Vettel ajatettiin Räikkösen edelle selkeällä tallimääräyksellä.

– Seb on takanasi Kimi, talliradiossa todettiin pariinkin otteeseen.

Räikkönen totteli käskyä ja päästi Vettelin edelleen. Takaa lähestynyt hurja uhka, Red Bullin kovavauhtinen Max Verstappen, aiheutti kuitenkin Räikkösessä huolta.

– Kertokaa Sebille, että ajaa lujempaa. Tarvitsen häneltä vetoapua, Räikkönen totesi

– Kuitti. Käytä DRS:ää jos vain mahdollista, Räikköselle vastattiin.

Kilpailun viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Vettelin apu tallikaverilleen oli kuitenkin hyivn kyseenalainen. Hän ajoi liian kaukana antaakseen Räikköselle DRS-apua, mutta samalla hän pakotti toisen Ferrarin ajamaan likaisessa ilmassa, tehden Räikkösen puolustustaistosta erittäin haastavaa.

Vettel näytti tehneen tallikaverilleen todellisen karhunpalveluksen, kun Verstappen pujahti Räikkösen edelle vain pari mutkaa ennen maalia.

– F**k! Sori, kaverit, *tuplakirosana*, Räikkönen manasi tiimiradioon ylitettyään ruutulipun.

– Miten hän pääsi sinne (kolmanneksi) lopussa? Vettel itse ihmetteli sijoitustenvaihtoa takanaan kisan jälkeen tiimiradiossa.

Ferrarin onneksi Verstappenin ohitus tulkittiin sääntöjenvastaiseksi, ja niin Räikkönen kipusi Vettelin ja Lewis Hamiltonin seuraksi palkintokorokkeelle.