Kolminkertainen F1-mestari, britti Jackie Stewart ylistää maanmiestään Lewis Hamiltonia kovin sanoin. Tuore maailmanmestari on nyt mestaruuksien määrässä maan menestynein kuski neljällä tittelillään. Legendaarinen Stewart voitti ensimmäisen mestaruutensa 1969 ja toisen 1971.

– Olen hallinnut ennätystä 44 vuotta ja ennätykset on tarkoitus rikkoa, Stewart sanoi Motorsport Weekille viitaten viimeiseen ja kolmanteen maailmanmestaruuteensa, jota hän juhli vuonna 1973.

Stewartin mukaan Hamiltonin mestaruustahti on peräisin pitkän ajan takaa. Britti siirtyi Mercedesille vuodeksi 2013, ja nyt hän on ajanut tallin leirissä upeasti kolme mestaruutta. Siinä mielessä britti on ollut viime vuosien ylivoimainen tähti.

– Hän (Hamilton) on ansainnut sen, hän on tehnyt suuria päätöksiä: Hän lähti McLarenilta ja se oli yllätys monille ihmisille, kuten minulle.

– Hän teki oikean päätöksen ja meni Mercedekselle, se oli suuri ja oikea päätös. Hän on oppinut niin paljon.

Hamilton on päässyt todelliseen tähtitiimiin. Toisaalta, vaikka Mercedes on voittanut valmistajien mestaruuden jo neljästi putkeen, ei se ole britin taidoista pois yhtään.

– Lewisilla on ollut loistava tiimi, mutta silti sinun on ajettava autoa ja saatava se maaliin, Stewart päätti.