Ranskalainen moottoriurheilulupaus Pierre Gasly teki F1-debyyttinsä viime viikonloppuna Malesiassa. Toro Rossoa piiskannut kuski ajoi ensimmäisessä kisassaan 15:nneksi.

Nyt Gasly on sanonut, että hän haluaisi jatkaa formulasirkuksessa – huolimatta siitä, että hänen Super Formula -sarjan mestaruustaisto valuisi romukoppaan.

– Mestaruus on aina merkityksellistä. Jos GP2-mestaruuden jälkeen voittaisin Super Formulat, se olisi hienoa, F1-debytantti ja viime vuonna GP2-sarjan nimiinsä kuitannut superlupaus sanoi Autosportin mukaan.

Formuloiden suhteen se on varmaa, että Gasly kamppailee myös tulevana viikonloppuna Japanissa. Tästä eteenpäin hänen tulevaisuus on melko auki.

Super Formula -sarja huipentuu Suzukassa 22. lokakuuta, ja samana päivänä ajetaan myös Austinin F1-kisa Yhdysvalloissa.

– Austinissa kilpaileminen olisi vielä hämmästyttävämpää, Gasly painotti viitaten siihen, kummassa hän ajaisi mieluummin.

Super Formuloissa toisena vain puolen pisteen päässä johtavasta Hiroaki Ishiurasta oleva Gasly ei unelmiaan piilottele, vaikka kyseinen sarja vielä kesken onkin kiivaimmillaan.

– Formula 1 on minun viimeinen tavoite. Pidän autossa oppimisesta ja tunnen itseluottamusta. Jokainen kierros, jonka voin ajaa tiimissä, on hyödyllistä tulevaisuuden suhteen, 21-vuotias tähti huomautti viitaten Toro Rossolta saaminsa kokemuksiin.

Tulevaisuudesta Gasly on kuitenkin suhteellisen vaitonainen. Onko Toro Rosso keskustellut vuoden 2018 kuskipolitiikasta?

– (Me) emme puhu siitä tällä hetkellä, ranskalainen tiivisti.