SALON F1-CORNER: Kimi Räikkönen ei ole pian enää Ferrarin kakkoskuljettaja

F1-kausi 2017 on vaihtunut suomalaistunnelmissa innostuneesta turhautumiseen. Sekä Kimi Räikkönen että Valtteri Bottas ovat tällä hetkellä talliensa kakkosviulun soittajia. Mutta ei anneta nykytilanteen masentaa!

Bottaksella on ollut viime kisoissa vaikeaa, mikä on erittäin harmi homma. Mercedeksen suomalaiskuskin saumat nousta MM-pisteissä toiseksi ohi Sebastian Vettelin ovat nyt erittäin hatarat.

Varsinkin aika-ajoissa Bottaksella menee edelleen hyvin, mutta kilpailuissa tuntuu vastustavan. On myös syytä muistaa, että toisessa autossa istuva Lewis Hamilton on nostanut tasoaan ja häne on tällä hetkellä erittäin vaikeasti lyötävissä. Britin rinnalla kaikki näyttävät tällä hetkellä todellisuutta heikommilta.

En usko Räikkösen olevan oletuskohtaisesti Ferrarin kakkoskuljettaja. Kun ensi kausi jälleen alkaa, ovat molemmat kuljettajat samalla viivalla.

 

Ferrarilla tehdään edelleen kaikki Vettelin maailmanmestaruden eteen, vaikka saumat ovat jo lähes menneet. Siitä saatiin jälleen osoitus viime kisassa, jossa Kimi Räikkönen päästi tallikaverinsa kiltisti edelleen. Aiemmin kaudella Ferrari määräsi maaliintulojärjestyksen jo Monacossa ja Unkarissa, joissa Vettel voitti Räikkösen ollessa toinen.

En usko Räikkösen olevan oletuskohtaisesti Ferrarin kakkoskuljettaja. Kun ensi kausi jälleen alkaa, ovat molemmat kuljettajat samalla viivalla. Totta kai tilanne muuttuu kauden mittaan, kuten kävi tänäkin vuonna. Vettel aloitti kautensa erinomaisesti, Kimi ei, ja siitä syystä talli siirsi nopeasti pelimerkkinsä saksalaisen puolelle.

Kun Hamilton pian varmistaa mestaruuden, uskon Ferrarin luopuvan tallimääräyksistä loppukauden kisoissa. Silloin Kimi pääsee jälleen ajamaan tosissaan Vetteliä vastaan.