Red Bullin F1-ohjelmasta vastaava Helmut Marko kehuu hänen työnantajansa rohkeutta nostaa nuoria kuljettajia formula ykkösiin. Samalla mies heittää kovaa kuittia sarjan muiden kärkitallien suuntaan.

Red Bull -juniori Pierre Gasly teki F1-debyyttinsä viime viikonloppuna Malesiassa. Viime vuosina energiajuomayhtiö on tuonut sarjaan myös sellaisia nimiä kuin Max Verstappen, Carlos Sainz jr. ja Daniel Ricciardo.

Autosport kysyi Markolta, onko Gasly saamassa pidemmänkin sopimuksen Toro Rosson kanssa. Marko käytti tilaisuuden hyväkseen psyykatessaan tallin vihollisia radalla.

– Voin kertoa Gaslyn sopimuksesta pian. Red Bullilla, toisin kuin Ferrarilla ja Mercedeksellä, on munaa tuoda nuoria kuljettajia sarjaan, hän toteaa.

Red Bullin laadukas junioriohjelma on poikinut vuosien saatossa toki lukuisia huippunimiä, mutta myös Mercedes ja jopa Ferrari ovat tehneet työnsä. Tämänhetkisistä F1-kuljettajista Esteban Ocon ja Pascal Wehrlein ovat saksalaistallin kasvatteja, minkä lisäksi Ferrarilla on kypsymässä Charles Leclercin ja Antonio Giovinazzin tasoisia kuljettajia.