Red Bullin moottoriurheiluasioista vastaava Helmut Marko on vahvistanut Daniil Kvjatin syrjäyttämisen olevan lopullista. Näin ollen venäläiskuljettajan F1-ura tulee ainakin tällä haavaa ennenaikaiseen päätökseen.

Kvjatin ura energiajuomatallin kuljettajana on ollut yhtä alamäkeä kauden 2016 alkupuoliskosta lähtien. Päätöksissään armottomana tutuksi tulleen Markon mukaan Kvjatin uusi sivuuttaminen on merkki yhteistyön päätöksestä.

– Kvjat ei palaa enää takaisin. Emme usko hänen voivan kääntää kurssiaan pitkällä tähtäimellä, Marko toteaa Auto Bildille.

Kesken viime kauden paikkansa Max Verstappenille emotallissa menettänyt Kvjat on ollut vain varjo entisestään viimeiset puolitoista vuotta. Mies sivuutettiin jo kerran tämän kauden aikana, kun Pierre Gasly korvasi hänet Malesiassa ja Japanissa.

Kvjat palasi takaisin edelliskisaan Yhdysvaltoihin, jossa hän ajoi itsensä pisteille. Se ei kuitenkaan riittänyt pelastamaan hänen jatkoaan tallissa.

Toro Rosson kuljettajina ajavat kauden loppuun Gasly ja Brendon Hartley. Kaksikko on myös mitä todennäköisimmin kuljettajapari ensi vuonna.

Kvjat debytoi sarjassa vuonna 2014 Toro Rossolla. Tie vei emotalli Red Bullille jo seuraavaksi kaudeksi, mutta toukokuussa 2016 hänet tiputettiin takaisin merkin kakkostalliin. Kvjat on ottanut osaa 72:een osakilpailuun, joissa hän on kerännyt 133 MM-pistettä. Palkintopallisijoja miehellä on kaksi.