Kimi Räikkösen kohtelusta italialaismediassa saatiin vaihteeksi mukavia uutisia. Suomalaiskuljettajaa puolustettiin USA:n GP:n viimeisen kierroksen tapahtumista tunteellisella puheenvuorolla.

Italialaistoimittaja Gianlu D’Alessandro suutahti nähdessään Nico Rosbergin syyttävän Räikköstä vaarallisesta ajosta Max Verstappenin kohuohituksessa. Toimittaja avautui Twitterissä antaen tukensa Ferrarin suomalaiskuskille.

Lisäksi hän julkaisi kuvakaappauksen tekstistään, jossa hän puolustaa Räikköstä.

– Tiedättekö mikä on ongelma? Se, että Kimi on liian reilu formula ykkösiin. Hän jättää aina tilaa toisille autoille taistelutilanteissa, koska hän uskoo muiden kuljettajien ajavan siististi. Mutta he eivät aja, vaan syöksyvät noihin aukkoihin välittämättä toisista autoista. Kimi on herrasmies, ja hän on aina ollut yksi reiluimmista kuljettajista radalla, D’Alessandro kirjoittaa.

– Moni kuljettaja käyttää tätä Kimin rehtiyttä hyväkseen suorittamalla ohituksia, joissa hän joutuu aina kärsiväksi osapuoleksi. Näköjään F1:ssä olemalla reilu ei voi enää saavuttaa mitään, enkä tarkoita pelkästään nyt nähtyä tapausta.

Toimittajan mukaan Räikkösen vetäminen syylliseksi Austinin päätöskierroksen tapahtumiin on naurettavaa.

– Kimi ajoi normaalia ajolinjaa, sillä hän tiesi, että sitä ajamalla Verstappenilla ei voi olla mitään mahdollisuutta päästä hänen ohitseen reilulla tavalla. Verstappen oli ohituksen alkaessa Kimin takana, joten suomalainen sai vapaasti päättää mitä hän radalla tekee. Hän olisi voinut sulkea linjan Maxilta, mutta se ei ole Kimin tapaista. Max yksinkertaisesti syöksyi väliin, missä ei ollut tarpeeksi tilaa, ja Kimi huomasi tämän väistäen välttääkseen kolarin. Max sai etua sääntöjä rikkovasta ajostaan. Miten ihmeessä tämä on käännetty Kimin syyksi? Mitä hänen olisi pitänyt tehdä?

Viestin lopussa D’Alessandro kertoo arvostavansa Räikköstä ja hänen rehtiyttään todella paljon.

Katso teksti kokonaisuudessaan alta tai tästä.