Pierre Gaslyn lähitulevaisuus formula ykkösten ja Super Formula -sarjan suhteen puhuttaa kiivaasti. F1-uransa 14:nnellä ja 13:nnella sijalla avannut ranskalainen ajaa vajaan kahden viikon päästä joko Toro Rossolla Yhdysvaltain GP:ssä tai vaihtoehtoisesti Super Formula -mestaruudesta Japanissa.

Gasly on Super Formuloissa ainoastaan puolen pisteen päässä kakkosena johtavan Hiroaki Ishiuran perässä. Täten mestaruus ratkeaisi vasta 22. päivä Suzukassa. Tuona samana päivänä ohjelmassa olisi myös Austinin F1-kisa.

– En ole saanut minkäänlaista vahvistusta Helmutilta (Marko) tai Franzilta (Tost) siitä, miten asiat etenevät seuraavan parin viikon aikana, ranskalaislupaus oli sanonut F1 Todayn mukaan.

Formula ykkösiin murtautunut 21-vuotias lupaus on sanojensa mukaan ilmeisen kinkkisessä tilanteessa. Sekä Japanin että Yhdysvaltain koitokset kiinnostaisivat.

– Olen kiinnostunut molemmista vaihtoehdoista.

– Jos taistelen Super Formula -mestaruudesta ja palaan Meksikoon ajaakseni loput kisat Toro Rossolla, se olisi hienoa. Mutta mestaruus on aina mestaruus, Gasly pyöritteli.

USA:n kisan (22.10.) jälkeen F1-kautta on jäljellä kolmen koitoksen verran. Gaslyn esille nostama Meksiko ajetaan kuun viimeisenä sunnuntaina, Brasiliaan ja Arabiemiirikuntiin F1-sirkus rantautuu marraskuussa.