Formula ykkösten tuoreen maailmanmestari Lewis Hamiltonin mukaan hänen ja Sebastian Vettelin välillä ei ole katkeruutta, vaikka mestaruus britin hyväksi eilen ratkesikin Meksikossa.

Tapa, jolla titteli sai sinettinsä, oli dramaattinen.

Hamiltonin vasen takarengas rikkoutui alun draamassa, kun Vettelin etusiipi puhkaisi britin auton renkaan. Kumpikin kuski tippui kauas kärjestä rytäkän seurauksena.

– Katsokaa, emme ole 20-vuotiaita, olemme kasvaneet jo miehiksi, Hamilton tyytyi sanomaan planetf1.comille.

Britin kommenteista voi siis päätellä sen, että esimerkiksi kyseinen onnettomuus ei mennyt hänen tunteisiin.

– Mieli on se, mikä hallitsee, ei sen ympärillä olevat asiat, Hamilton järkeili.

– Luonnollisesti sinulla on taistelu takana olevan kaverin kanssa. On olemassa sanonta ”pidä ystävät lähellä, mutta viholliset vielä lähempänä”.

Mihin lie britti sananlaskulla viittasi? Ehkä hän ei pitänyt Vetteliä itsesäänselvyytenä eli ulkona laskuista, vaikka saksalainen kovasti onkin vastoinkäymisistä kärsinyt viime aikoina.

Neljännen tittelin ottanut Hamilton kehuikin Vetteliä vuolain sanoin. Britti sai kauden aikana saksalaisen vahvuudet selville siinä määrin, ettei kauden parhaasta kuskista jäänyt mitään epäselvyyttä.

– Kun katson Sebastiania, niin tiedän hänen viime vuosien saavutukset. Tiedän, kuinka johdonmukainen hän on, tiedän mitkä hänen vahvuutensa ja heikkoutensa ovat. Tiedän, mitkä hänen autonsa vahvuudet ja heikkoudet ovat.