Force India on antamassa kuljettajilleen jälleen oikeuden kisata vastakkain loppukauden kilpailuissa. Talli kokee saavuttaneensa tavoitteensa aiemmin kauden aikana asettamansa kiellon toteutumisen suhtene.

Sergio Perez ja Esteban Ocon ovat ottaneet tämän kauden aikana useaan otteeseen yhteen. Pahiten kävi Bakussa, jossa tallikaverusten keskinäisen kolaroinnin voidaan spekuloida maksaneen tallille jopa palkintopallipaikan. Kaksikko kolaroi myös Belgiassa, peräti kahteen otteeseen.

Tämän seurauksena keskikastin herruudesta taistelevan tallin johto asetti kuljettajilleen tiukan käskyn olla tappelematta jatkossa radalla. Tämän seurauksena televisiolähetyksissä on kuultu viime kisoissa takana ajavan kuljettajan valitusta ja anelua päästä tallikaverin edelle määräyksen avulla.

Force India on nappaamassa jälleen upealla tavalla valmistajien sarjan neljännen sijan. Kun jäljellä on enää neljä kisaa ja matemaattisestikin 129 MM-pistettä parhaimmiten sijoittuvalle tallille, on 91 pistettä lähintä takaa-ajajaansa enemmän pisteitä kerännyt Force India käytännössä jo varmistanut sijoituksensa.

Tallin operatiivinen johtaja Otmar Szafnauer lupaakin keskinäisen kilvanajon palaavan tallin kuljettajien päivätyöhön. Mutta ei ihan vielä.

– Kenties seuraavan kilpailun jälkeen. Haluamme varmistaa neljännen sijan. Kun se toteutuu, voimme rentoutua ja suhtautua kauden kahteen viimeiseen osakilpailuun eri tavoin, Szafnauer toteaa Autosportille.