Yhdysvaltojen GP -viikonloppuna nähtiin todellista tekemisen meininkiä, kun amerikkalaisomistukseen siirtynyt F1-sarja pääsi ottamaan kaiken ilon irti ensimmäisestä järjestämästään USA:n GP:stä.

Viikonlopun aikana yleisöä sekä katsomoissa että televisiovastaanottimien äärillä kosiskeltiin toinen toistaan erikoisimmilla show-elementeillä. Yleisurheilutähti Usain Bolt sai paljon huomiota osakseen niin autojen lämmittelykierrokselle matkaan lähettäneenä kuin myös podiumhaastatteluita suorittaneena henkilönä.

Ennen kilpailua kuljettajat esiteltiin suuren show-bisneksen tapaan mahtipontisesti. Tapa oli täysin uusi F1-piireille, vaikkakin tuttu esimerkiksi Indy500-kilpailusta.

Kaikkia show ei kuitenkaan miellyttänyt. Keväällä ovaaliklassikkoon osallistunut Fernando Alonso totesi kuljettajaesittelyn olleen täysi kopio toukokuisen kisan vastaavasta, minkä lisäksi myös monet fanit kritisoivat lajin olleen jo liian suuri showtempaus.

Puolustajiakin löytyi.

– Uusia asioita on aina helppo kritisoida. Meidän on kuitenkin pakko kokeilla joskus uusia asioita, ja mielestäni Austinissa nähdyt oheistapahtumat olivat onnistuneita, Mercedes-pomo Toto Wolff kertoo Autosportille.

Myös Red Bullin Christian Hornerilta löytyi ymmärrystä.

– Tämä on Amerikka, eikö? Sarja on uuden omistajan alaisuudessa, ja meidän täytyy kokeilla uusia asioita. Jos tällä saadaan kosiskeltua amerikkalaisyleisöä, miksi emme kokeilisi sitä? Mutta ymmärrän kyllä, ettei tästä voi tulla toistuvaa tapaa. Silverstonessa vastaavat temput eivät toimisi.