F1-sarjan uudeksi omistajaksi alkuvuodesta noussut Liberty Media johtajineen on kerännyt paljon kiitosta lajin kehittämisestä lyhyessä ajassa. Kritiikkiäkin kuitenkin kuuluu, sillä tallit joutuvat edelleen elämään epävarmuudessa tulevaisuuden suhteen.

Yhtenä tärkeimmistä asioista tulevaisuuden suhteen pidetään kulujen karsimista vuoden 2021 moottoriuudistuksilla. Force Indian apulaistallipäällikkö Bob Fernley antaa lajijohtajille Chase Careylle ja Ross Brawnille risuja suuntaviivojen puutteesta.

– Olen tämän suhteen pettynyt heihin. Asiasta on keskusteltu paljon, mutta yhdeksän kuukauden jälkeenkään emme vielä tiedä asioista. Tulevaisuuden moottoriasiat pitäisi lyödä jo lukkoon, sillä se tulee oleman sarjan tulevaisuuden kulmakivi, Fernley toteaa Autosportille.

Fernleyn mukaan aika uhkaa loppua kesken, mikäli muutokset aiotaan toteuttaa jo vuonna 2021.

– Tässä vaiheessa sitä toivoisi pöydällä olevan edes jonkinlainen raakaversio suunnitelmasta, mutta meillä ei ole mitään. Tiedän, että lajijohto Brawnin johdolla on käynyt asiasta paljon neuvotteluja suljettujen ovien takana. Heillä on varmasti suunnitelma, mutta heidän pitäisi kertoa siitä vähitellen meille tiimeillekin.